عنصر های خطر ناک در آب تصفیه نشده

شنبه 24 آبان 1399 38 بازدید کننده گروه مقالات

عنصر های خطر ناک در آب تصفیه نشده

چه چیزی آب را برای نوشیدن ناامن می کند؟

سطح بالاتری از آلاینده ها در آب آشامیدنی به ندرت باعث ایجاد اثرات حاد در سلامتی می شود. ... سایر آلاینده ها محصولات جانبی صنایع دستی و کشاورزی ساخته شده توسط انسان هستند ، از جمله فلزات سنگین مانند جیوه ، مس ، کروم ، سرب و مواد شیمیایی خطرناک ، رنگها و ترکیبات مانند حشره کش ها و کودها.

 

چکیده

آب برای حیات روی زمین از اهمیت اساسی برخوردار است. سنتز و ساختار مواد تشکیل دهنده سلول و انتقال مواد مغذی به داخل سلول ها و همچنین متابولیسم بدن به آب بستگی دارد. آلودگی های موجود در آب ، خود به خودی مکانیسم را برهم زده و منجر به بیماری های طولانی مدت / کوتاه مدت می شود. آلودگی های احتمالی و مسیرهای احتمالی آنها در بررسی حاضر بحث شده است. تلاش های مستمر تحقیقاتی منجر به برخی فرایندها / فناوری ها برای از بین بردن آلودگی های موجود در آب می شود. این مرور شامل مفاهیم و پتانسیل های فن آوری ها به شکلی قابل درک است. این همچنین شامل برخی از فن آوری های ترکیبی معنی دار و فن آوری های امیدوار کننده در انتظار در سال های آینده است.

 

 

 

آلودگی میکروبی و باکتریایی

 

ويژگي هاي ميكروبي آب آشاميدني مبناي قضاوت در مورد تعيين قابليت شرب آبها از نقطه نظر بيولوژيكي قرار مي گيرد.

اصولاً آبي كه به مصرف مي رسد، بايد عاري از ميكروارگانيسم هاي بيماريزاي شناخته شده و باكتري هاي نشانگر باشد.

آب آشاميدني شبكه استريل نيست پس مي تواند حاوي ميكروب غيربيماريزا باشد.

 

شمارش كلي باكتري ها – توتال كانت (هتروتروفيک پليت کانت):

آبهاي سالم ممكن است داراي تعداد زيادي باكتري باشند.

آبهايي كه از لايه هاي گچي و آهكي عبور مي كنند، داراي باكتري هاي زيادتري مي باشند.

به ندرت آب بدون ميكروب ديده شده است.

ميكروب هائي كه به طور طبيعي در آب زندگي مي كنند، شامل كوكسي ها، باسيل ها و قارچ ها هستند.

تغييرات فصلي در تعداد باكتري ها بسيار مؤثر است.

معمولاً در اولين بارندگي پس از يك فصل خشك، تعداد باكتري ها در منابع زياد مي شود.

دماي گرمخانه گذاري و مدت زمان و انتخاب نوع محيط كشت بر روي رشد ميكروب ها مؤثرند.

آزمايش استاندارد بر روي محيط كشت پليت كانت آگار يا محيط هاي ديگر در مدت 24 ساعت در درماي 22درجه و 37درجه انجام مي گيرد.

شمارش تعداد كل باكتري ها در 1 ml از نمونه بيان مي شود.

اين ميكروب ها در 1 ml نبايد از 500 كلني در هر ميلي ليتر(CFU) بيشتر باشد. Colony Forming Unit))

در استاندارد اروپا تعداد شمارش كل ميكروب ها 100 كلني در نظر گرفته شده است. در آمريكا 500 كلني در آب آشاميدني شبكه مي باشد.

تعداد شمارش كلي ميكروب ها در استخر شنا حدود 200 كلني مي باشد.

عاري بودن آب از ميكروب هاي بيماريزا مهم تر از تعداد زياد شمارش كلي ميكروب ها در آب است.

آب بيمارستان ها و بخش سوختگي بايد داراي كمترين ميزان تعداد ميكروب ها باشد.

تمام انواع آب به طور ثابتي حاوي ميكروارگانيسم هاي مختلفي است.

 

 جیوه

فلزات سنگین در آب آشامیدنی می‌توانند اثرات مخربی بر سلامتی انسان داشته باشند. کاهش رشد اندام‌ها، سرطان، اختلال در سیستم عصبی و دفاعی بدن از جمله‌ این اثرات مخرب به شمار می‌روند.

با شروع عصر صنعتی، سطح جیوه در محیط اطراف ما به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای افزایش یافته است. جیوه اکنون در مقیاس بسیار زیاد و زیان‌آوری در آب و غذای مصرفی ما پراکنده است.

 

 مس و سرب

سرب و مس را می توان دو عامل عمده آلاینده های آب آشامیدنی به شمار آورد زیرا مصرف بیش از حد مجاز این دو عنصر سبب افزایش خطر و احتمال بروز انواع بیماری ها می گردد.

میزان مس در آب سرد 6/2 نانوگرم بر میلی لیتر در آب گرم 8/2 نانو گرم بر میلی لیتر و در آب جوشیده 4/0 نانوگرم بر میلی لیتر است
به همین ترتیب میزان سرب در آب سرد 1/1 نانوگرم بر میلی لیتر در آب گرم 1/2 نانوگرم بر میلی لیتر و در آب جوشیده 0/7 نانوگرم بر میلی لیتر است
بر پایه ارقام به دست آمده و مقایسه آن با استاندارد های آب آشامیدنی ایران مشخص گردید غلظت مس پایین تر از حد مطلوب استاندادرد (50 نانوگرم بر میلی لیتر) و غلظت سرب تا حدودی بالاتر از حد مطلوب استاندارد صفر است.

 

 کلر

با توجه به مضرات کلر در آب آشامیدنی ، تامین آب آشامیدنی با کیفیت استاندارد ، با بهره گیری از فناوری های روز هدف اصلی  می باشد. افزایش روز افزون جمعیت و ضرورت تامین دائمی آب سالم و گوارا، پیدایش بیماریهای نو ظهور و مقاوم شدن برخی میکروارگانیزم ها نسبت به کلر همزمان با شکل گیری برخی ترکیبات جانبی خطرناک در فرایند کلر زنی ،نیاز به مطالعات جدی بر روی گندزداهای مو ثرتر را ایجاب نموده است .

کلرباقیمانده در اثر ترکیب با مواد آلی موجود در آب تولید ترکیباتی موسوم به تری هالومتان ها را می کند که بیشتر متخصصان بر سرطان زا بودن این ترکیبات تاکید دارند.
کلرزنی باعث کشته شدن میکروارگانیزمهای موجود در آب می شود. این درحالی است که لاشه این میکرو ارگانیزمها در آب باقی می مانند و ممکن است خود منشا آلودگی شوند. تماس کلر با پوست و موی انسان باعث ایجاد حساسیت، ریزش مو و مشکلات دیگر شود. استنشاق گاز کلر ( در استخر یا حمام ) برای ریه انسان مضر می باشد. گروهی از میکروارگانیزمها مانند کریپتوس پرودیوم نسبت به کلر مقاوم هستند و با این روش از بین نخواهند رفت. بنابراین کارشناسان توصیه می کنند که جهت مقابله با اثرات زیانبار کلر در آب آشامیدنی، در نقطه مصرف کلرباقیمانده آب را حذف کرده و سپس اقدام به نوشیدن آب کنیم

 

 نیترات

نیترات بدون رنگ ،‌بدون بو و بدون طعم بوده و در آبهای آشامیدنی بدون آزمایش قابل تشخیص نمیباشد لذاپیشنهاد می گردد، آب مصرفی گروه سنی کودکان ، زنان باردار،‌مادران شیرده و سالمندان آزمایش ونیترات آن محاسبه گردد.گروه ها ی مذکور جز ء گروه های در معرض خطرآلودگی آب به نیترات و نیتریت هستند.نیترات بطور طبیعی در حدغلظت کمتر از حد مجاز ، در آبهای آشامیدنی و آبهای زیرزمینی وجود دارد .

 

 آرسنیک

آب آلوده به آرسنیک می تواند انواع متفاوتی از مشکلات سلامتی را در افراد مصرف کننده ایجاد نماید. سازمان جهانی بهداشت مقدار L/µg 10 آرسنیک را به عنوان رهنمود ارائه نموده است.

آرسنیک در آب آشامیدنی می تواند موجب بیماری های همچون سرطان پوست و ريه، كم شدن وزن، اسهال، خستگي مفرط، ورم ماهيچه هاي چشم، تورم بدن شود. به طور کلی  فلزات سنگين از نيمه عمر زيستي بالايي برخوردار بوده و با تجمع در خاك و انتقال به زنجيره غـذايي، بعـد از ورود بـه بـدن در بافتهاي نرم از جمله كليه و كبد ذخيره ميگردند.

آب آشامیدنی ما ممکن است به هر نوع ماده شیمیایی که در محیط وجود دارد از جمله آرسنیک آلوده باشد. آرسنیک یک شبه فلز است که به طور طبیعی در خاک، آب، هوا وجود دارد و معمولا به صورت ترکیب با عناصر دیگر دیده می شود. این ماده در صورتی که با عناصری بجز کربن ترکیب شده باشد، آرسنیک غیرارگانیک نامیده می شود.

 

 

زنگ اهن

به طور کل می توان گفت که عناصری مثل آهن و منگنز به تنهایی عامل خطرناک بهداشتی محسوب نمی شوند. ولی وجود آنها در آب لوله کشی شهری می تواند باعث مشکلاتی شود از جمله تغییر رنگ و طعم آب.

آهن موجود در آب مایل به قرمز است و می تواند اثرات قرمز رنگ و یا مایل به قهوه ای را بر روی لباسها و غیره بر جای بگذارد. همچنین منگنز نیز عامل ایجاد لکه های قهوه ای بر روی لباسها و وسایل شسته شده با آب حاوی این عنصر می باشد. استفاده از مواد شوینده و سفیدکننده های کلر دار با ترکیب این عناصر می توانند حتی اوضاع را بدتر کنند.

این عناصر در آبگرمکن ها و مخازن، همچنین در لوله های آب به آب آشامیدنی ما اضافه می گردند.

آب گرم منازل می تواند دارای مقادیر بیشتری از این عناصر باشد.

 

نمک ها

سُدیم عنصر شیمیایی جدول تناوبی است که نماد آن Na و عدد اتمی آن ۱۱ است. سدیم یک فلز واکنش‌دهنده نرم و مومی‌شکل است که به گروهفلزات قلیایی که از نظر ترکیبات طبیعی فراوان هستند مربوط است.

مکانیسم واکنش، اثرات زیست محیطی و اثرات بهداشتی

برای میلیارد ها سال سدیم از سنگ ها و خاکها تولید می شود و به اقیانوس ها می ریزد و در حدود ۵۱ سال باقی می ماند. آب دریا حاوی حدود ۱۱۰۰۰ ppm سدیم است. رودخانه ها تنها حدود ۹ پی پی ام است.

آب آشامیدنی معمولا حاوی حدود ۵۰ میلی گرم سدیم در هر لیتراست. این مقدار برای آب معدنی به وضوح بالاتر است. در فرم محلول، سدیم همیشه به عنوان یون های Na + رخ می دهد.

 از مظرات سدیم آب روی بدن:

  • سنگ کلیه
  • بالابردن فشار خون
  • رسوب در شوفاژ ، پکیج ، آبسردکن و.....

عنصر های خطر ناک در آب تصفیه نشدهخانواده آب | تصفیه آب شیراز11/14/2020چه چیزی آب را برای نوشیدن ناامن می کند؟سطح بالاتری از آلاینده ها در آب آشامیدنی به ندرت باعث ایجاد ا... چه چیزی آب را برای نوشیدن ناامن می کند؟سطح بالاتری از آلاینده ها در آب آشامیدنی به ندرت باعث ایجاد اثرات حاد در سلامتی می شود. ... سایر آلاینده ها محصولات جانبی صنایع دستی و کشاورزی ساخته شده توسط انسان هستند ، از جمله فلزات سنگین مانند جیوه ، مس ، کروم ، سرب و مواد شیمیایی خطرناک ، رنگها و ترکیبات مانند حشره کش ها و کودها. چکیدهآب برای حیات روی زمین از اهمیت اساسی برخوردار است. سنتز و ساختار مواد تشکیل دهنده سلول و انتقال مواد مغذی به داخل سلول ها و همچنین متابولیسم بدن به آب بستگی دارد. آلودگی های موجود در آب ، خود به خودی مکانیسم را برهم زده و منجر به بیماری های طولانی مدت / کوتاه مدت می شود. آلودگی های احتمالی و مسیرهای احتمالی آنها در بررسی حاضر بحث شده است. تلاش های مستمر تحقیقاتی منجر به برخی فرایندها / فناوری ها برای از بین بردن آلودگی های موجود در آب می شود. این مرور شامل مفاهیم و پتانسیل های فن آوری ها به شکلی قابل درک است. این همچنین شامل برخی از فن آوری های ترکیبی معنی دار و فن آوری های امیدوار کننده در انتظار در سال های آینده است.   آلودگی میکروبی و باکتریایی ويژگي هاي ميكروبي آب آشاميدني مبناي قضاوت در مورد تعيين قابليت شرب آبها از نقطه نظر بيولوژيكي قرار مي گيرد.اصولاً آبي كه به مصرف مي رسد، بايد عاري از ميكروارگانيسم هاي بيماريزاي شناخته شده و باكتري هاي نشانگر باشد.آب آشاميدني شبكه استريل نيست پس مي تواند حاوي ميكروب غيربيماريزا باشد. شمارش كلي باكتري ها – توتال كانت (هتروتروفيک پليت کانت):آبهاي سالم ممكن است داراي تعداد زيادي باكتري باشند.آبهايي كه از لايه هاي گچي و آهكي عبور مي كنند، داراي باكتري هاي زيادتري مي باشند.به ندرت آب بدون ميكروب ديده شده است.ميكروب هائي كه به طور طبيعي در آب زندگي مي كنند، شامل كوكسي ها، باسيل ها و قارچ ها هستند.تغييرات فصلي در تعداد باكتري ها بسيار مؤثر است.معمولاً در اولين بارندگي پس از يك فصل خشك، تعداد باكتري ها در منابع زياد مي شود.دماي گرمخانه گذاري و مدت زمان و انتخاب نوع محيط كشت بر روي رشد ميكروب ها مؤثرند.آزمايش استاندارد بر روي محيط كشت پليت كانت آگار يا محيط هاي ديگر در مدت 24 ساعت در درماي 22درجه و 37درجه انجام مي گيرد.شمارش تعداد كل باكتري ها در 1 ml از نمونه بيان مي شود.اين ميكروب ها در 1 ml نبايد از 500 كلني در هر ميلي ليتر(CFU) بيشتر باشد. Colony Forming Unit))در استاندارد اروپا تعداد شمارش كل ميكروب ها 100 كلني در نظر گرفته شده است. در آمريكا 500 كلني در آب آشاميدني شبكه مي باشد.تعداد شمارش كلي ميكروب ها در استخر شنا حدود 200 كلني مي باشد.عاري بودن آب از ميكروب هاي بيماريزا مهم تر از تعداد زياد شمارش كلي ميكروب ها در آب است.آب بيمارستان ها و بخش سوختگي بايد داراي كمترين ميزان تعداد ميكروب ها باشد.تمام انواع آب به طور ثابتي حاوي ميكروارگانيسم هاي مختلفي است.  جیوهفلزات سنگین در آب آشامیدنی می‌توانند اثرات مخربی بر سلامتی انسان داشته باشند. کاهش رشد اندام‌ها، سرطان، اختلال در سیستم عصبی و دفاعی بدن از جمله‌ این اثرات مخرب به شمار می‌روند.با شروع عصر صنعتی، سطح جیوه در محیط اطراف ما به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای افزایش یافته است. جیوه اکنون در مقیاس بسیار زیاد و زیان‌آوری در آب و غذای مصرفی ما پراکنده است.  مس و سربسرب و مس را می توان دو عامل عمده آلاینده های آب آشامیدنی به شمار آورد زیرا مصرف بیش از حد مجاز این دو عنصر سبب افزایش خطر و احتمال بروز انواع بیماری ها می گردد.میزان مس در آب سرد 6/2 نانوگرم بر میلی لیتر در آب گرم 8/2 نانو گرم بر میلی لیتر و در آب جوشیده 4/0 نانوگرم بر میلی لیتر است به همین ترتیب میزان سرب در آب سرد 1/1 نانوگرم بر میلی لیتر در آب گرم 1/2 نانوگرم بر میلی لیتر و در آب جوشیده 0/7 نانوگرم بر میلی لیتر است بر پایه ارقام به دست آمده و مقایسه آن با استاندارد های آب آشامیدنی ایران مشخص گردید غلظت مس پایین تر از حد مطلوب استاندادرد (50 نانوگرم بر میلی لیتر) و غلظت سرب تا حدودی بالاتر از حد مطلوب استاندارد صفر است.  کلربا توجه به مضرات کلر در آب آشامیدنی ، تامین آب آشامیدنی با کیفیت استاندارد ، با بهره گیری از فناوری های روز هدف اصلی  می باشد. افزایش روز افزون جمعیت و ضرورت تامین دائمی آب سالم و گوارا، پیدایش بیماریهای نو ظهور و مقاوم شدن برخی میکروارگانیزم ها نسبت به کلر همزمان با شکل گیری برخی ترکیبات جانبی خطرناک در فرایند کلر زنی ،نیاز به مطالعات جدی بر روی گندزداهای مو ثرتر را ایجاب نموده است .کلرباقیمانده در اثر ترکیب با مواد آلی موجود در آب تولید ترکیباتی موسوم به تری هالومتان ها را می کند که بیشتر متخصصان بر سرطان زا بودن این ترکیبات تاکید دارند. کلرزنی باعث کشته شدن میکروارگانیزمهای موجود در آب می شود. این درحالی است که لاشه این میکرو ارگانیزمها در آب باقی می مانند و ممکن است خود منشا آلودگی شوند. تماس کلر با پوست و موی انسان باعث ایجاد حساسیت، ریزش مو و مشکلات دیگر شود. استنشاق گاز کلر ( در استخر یا حمام ) برای ریه انسان مضر می باشد. گروهی از میکروارگانیزمها مانند کریپتوس پرودیوم نسبت به کلر مقاوم هستند و با این روش از بین نخواهند رفت. بنابراین کارشناسان توصیه می کنند که جهت مقابله با اثرات زیانبار کلر در آب آشامیدنی، در نقطه مصرف کلرباقیمانده آب را حذف کرده و سپس اقدام به نوشیدن آب کنیم.   نیتراتنیترات بدون رنگ ،‌بدون بو و بدون طعم بوده و در آبهای آشامیدنی بدون آزمایش قابل تشخیص نمیباشد لذاپیشنهاد می گردد، آب مصرفی گروه سنی کودکان ، زنان باردار،‌مادران شیرده و سالمندان آزمایش ونیترات آن محاسبه گردد.گروه ها ی مذکور جز ء گروه های در معرض خطرآلودگی آب به نیترات و نیتریت هستند.نیترات بطور طبیعی در حدغلظت کمتر از حد مجاز ، در آبهای آشامیدنی و آبهای زیرزمینی وجود دارد .  آرسنیکآب آلوده به آرسنیک می تواند انواع متفاوتی از مشکلات سلامتی را در افراد مصرف کننده ایجاد نماید. سازمان جهانی بهداشت مقدار L/µg 10 آرسنیک را به عنوان رهنمود ارائه نموده است.آرسنیک در آب آشامیدنی می تواند موجب بیماری های همچون سرطان پوست و ريه، كم شدن وزن، اسهال، خستگي مفرط، ورم ماهيچه هاي چشم، تورم بدن شود. به طور کلی  فلزات سنگين از نيمه عمر زيستي بالايي برخوردار بوده و با تجمع در خاك و انتقال به زنجيره غـذايي، بعـد از ورود بـه بـدن در بافتهاي نرم از جمله كليه و كبد ذخيره ميگردند.آب آشامیدنی ما ممکن است به هر نوع ماده شیمیایی که در محیط وجود دارد از جمله آرسنیک آلوده باشد. آرسنیک یک شبه فلز است که به طور طبیعی در خاک، آب، هوا وجود دارد و معمولا به صورت ترکیب با عناصر دیگر دیده می شود. این ماده در صورتی که با عناصری بجز کربن ترکیب شده باشد، آرسنیک غیرارگانیک نامیده می شود.  زنگ اهنبه طور کل می توان گفت که عناصری مثل آهن و منگنز به تنهایی عامل خطرناک بهداشتی محسوب نمی شوند. ولی وجود آنها در آب لوله کشی شهری می تواند باعث مشکلاتی شود از جمله تغییر رنگ و طعم آب.آهن موجود در آب مایل به قرمز است و می تواند اثرات قرمز رنگ و یا مایل به قهوه ای را بر روی لباسها و غیره بر جای بگذارد. همچنین منگنز نیز عامل ایجاد لکه های قهوه ای بر روی لباسها و وسایل شسته شده با آب حاوی این عنصر می باشد. استفاده از مواد شوینده و سفیدکننده های کلر دار با ترکیب این عناصر می توانند حتی اوضاع را بدتر کنند.این عناصر در آبگرمکن ها و مخازن، همچنین در لوله های آب به آب آشامیدنی ما اضافه می گردند.آب گرم منازل می تواند دارای مقادیر بیشتری از این عناصر باشد. نمک هاسُدیم عنصر شیمیایی جدول تناوبی است که نماد آن Na و عدد اتمی آن ۱۱ است. سدیم یک فلز واکنش‌دهنده نرم و مومی‌شکل است که به گروهفلزات قلیایی که از نظر ترکیبات طبیعی فراوان هستند مربوط است.مکانیسم واکنش، اثرات زیست محیطی و اثرات بهداشتیبرای میلیارد ها سال سدیم از سنگ ها و خاکها تولید می شود و به اقیانوس ها می ریزد و در حدود ۵۱ سال باقی می ماند. آب دریا حاوی حدود ۱۱۰۰۰ ppm سدیم است. رودخانه ها تنها حدود ۹ پی پی ام است.آب آشامیدنی معمولا حاوی حدود ۵۰ میلی گرم سدیم در هر لیتراست. این مقدار برای آب معدنی به وضوح بالاتر است. در فرم محلول، سدیم همیشه به عنوان یون های Na + رخ می دهد. از مظرات سدیم آب روی بدن:سنگ کلیهبالابردن فشار خونرسوب در شوفاژ ، پکیج ، آبسردکن و.....5.0
محصول مورد نظر با موفقیت به سبد خرید شما اضافه گردید